06.02 Tysvær senioruniversitet "Ellos Eatnu - La elva leve"

Lihkku beivviin - gratulerer med dagen på samenes nasjonaldag 06.02!

I anledning nasjonaldagen har Tysvær senioruniversitet visning av filmen "Ellos eatnu- La elva leve" . Biblioteksjef i Tysvær, Lillian E. Rushfeldt holder introduksjon før filmen. Hun er selv same og vokste opp i Karasjok mens Alta-aksjonen pågikk. Hvordan påvirket denne striden samfunnet rundt henne? Og hvilke konsekvenser har fornorskning av samene hatt for hennes liv?
Ellos eatnu - La elva leve er historien om Alta-aksjonen og striden rundt utbyggingen av Alta-Kautokeino-vassdraget. Den handler om hvordan samene er blitt behandlet i Norge, og hvordan de har kjempet for sine rettigheter til eget land, kultur og identitet.

Filmen har fått strålende tilbakemeldinger. Artist Ella Marie Hætta har hovedrollen i filmen.

NRK terningkast 5
ITROMSØ terningkast 5 "sterkt om skamplett i norsk historie"
BT terningkast 5
Dagsavisen terningkast 5